Amido bokslutskommuniké 2022

Nyhetsbild
För mer information
+46 70 283 77 65
patrik.simson@amido.se
amido.se
Dokument och länkar
Download PDF
Text Link
Text Link
Text Link

Amido erbjuder lösningar för administration och hantering av behörigheter till passersystem, lås och andra elektroniska enheter till fastighetsägare, bostadsbolag, offentlig verksamhet och företag i Sverige och Norden. Bolaget grundades 2008, omsätter cirka 40MSEK, har 39 medarbetare och huvudkontor i Göteborg. Amido AB är marknadsnoterat på Spotlight Stock Market (Ticker: AMIDO). www.amido.se

Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

Amido AB meddelar härmed att Bolagets bokslutskommuniké för 2022 med det sjunde raka kvartalet med ökad omsättning nu offentliggjorts.

Perioden i sammandrag

Sjunde raka kvartalet med ökad omsättning

Q4 ökade nettoomsättningen med 39 procent (25), vilket gör det till starkaste, och sjunde raka kvartalet, med växande nettoomsättning. Amidos produkterbjudanden har breddats och når nu fler kundgrupper där särskild framgång nåddes inom transport och storföretag. Likt avslutningen 2021 har detta fyllt på orderboken som växt med 29 procent jämfört med samma period föregående år.

2022 ökade antalet digitala nycklar med 235 700 stycken till 1 102 978, en tillväxt på 27 procent och rörelsens intäkter ökade 29 procent till 31,5 miljoner. Glädjen var stor när Amido vann utmärkelsen "Årets mest värdefulla användning av Tech" som delas ut av Tech Awards Sweden vilket fortsatt inspirera oss att öka nyttan för våra kunder och samhället genom nya produkter och innovationer.

Under 2022 ökade vi antalet återförsäljare i Sverige samt vår första återförsäljare i Norge vilket gör att året avslutas med de mest kompletta kunderbjudandena någonsin som når en större marknad genom fler kanaler. Vi startar 2023 med en ännu starkare orderbok än den som gav oss den största ökningen i Bolagets historia under 2022.

1 oktober – 31 december 2022

Rörelsens intäkter ökade 58 procent till 10,4 MSEK (6,6) varav aktiveringar stod för 3,8 MSEK (1,9).

Rörelseresultatet (EBITDA) uppgick till 814 TKR (-1 048 TKR).

Resultatet före skatt uppgick till -3,4 MSEK (-2,1).

Antalet digitala nycklar ökade till 1 102 978 (867 278).

Abonnemangsstockvärdet ökade med 34% och passerade 243 MSEK (181).

Styrelsen föreslår att ingen utdelning skall utbetalas för verksamhetsåret 2022.

Amido tecknar återförsäljaravtal med Prenad Bravida, Great Security och Granitor vilket kraftigt ökar kontaktytorna och möjligheterna för potentiella kunder att köpa våra tjänster och produkter via befintliga ramavtal med dessa återförsäljare. Vi har gjort flertalet sambesök och utbildningar med våra partners under kvartalet.

Utöver flertal affärer i vanlig storlek slöts två större slutkundsavtal där kunderna har tiotusentals anställda och potentialen för fördjupat samarbete och kundleverans är god.

1 januari – 31 december 2022

Rörelsens intäkter ökade 29 procent till 31,5 MSEK (24,3).

Aktiverat arbete uppgick till 11,1 MSEK (8,1).

Rörelseresultatet (EBITDA) uppgick till -0,5 MSEK (-1).

Resultatet före skatt uppgick till -9,1 MSEK (-4,6).

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande

Stena Fastigheter ansluter sina entreprenörer till Opna för ökad automatisering, säkerhet och kontroll

Stena Fastigheter har tagit ett betydande steg mot ökad säkerhet och smidigare hantering av access genom att ansluta sina ramavtalsentreprenörer till plattformen Opna. Genom Opna administrerar varje entreprenör sina anställdas tillgång till fastigheterna med fastighetsbolagets godkännande, vilket minskar risken för obehörig tillgång och förbättrar den övergripande säkerheten. Detta initiativ visar Stena Fastigheters engagemang för att erbjuda en säker miljö för sina hyresgäster.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande

Amido utser Benjamin Kype till Chief Commercial Officer

Amido meddelar idag att Benjamin Kype har utsetts till Chief Commercial Officer och blir medlem i bolagets ledningsgrupp. Benjamin efterträder därmed Anton Thynell som under de senaste åren innehaft olika uppdrag och ansvarsområden i ledningsgruppen.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande

Heimstaden först ut med att ansluta sina fastigheter till Smart Passage i Linköping och Norrköping

Heimstaden ansluter nu hela sitt bostadsbestånd med passersystem i Östergötland till Smart passage – det digitala systemet som automatiskt ger räddningstjänsten tillfällig behörighet till en fastighet vid larm. Smart passage är utvecklat och framtaget av SOS Alarm tillsammans med Amido och Swedlock.
Läs mer
Nyhetsbild
Rapport
Pressmeddelande
Rapport
Rapport
Rapport
Rapport
Rapport

Amido kvartalsrapport Q1 2024

Under årets första kvartal levererar Amido en stark tillväxt med bibehållen kostnadskontroll. Sammantaget gör det att vi levererar ett mycket tillfredsställande resultat för kvartalet.
Läs mer
Se alla nyheter